Så här får Du en stark rygg och bål!

A. UPPVÄRMNINGSPROGRAM
Vi har nu lagt in två olika träningsprogram som du med fördel kan göra hemma i lugn och ro. Dom koncentrerar sig på bålen, d.v.s de viktiga mag- och ryggmusklerna, som bär upp din kropp.
Självklart är det viktigt att du inte har några ryggsmärtor innan du börjar. Kontakta för säkerhets skull din kiropraktor innan du startar om du inte är van att träna.
Och glöm inte att värma upp innan du påbörjar träningen. Här ser du några enkla övningar med stora muskelgrupper i arbete som du med fördel kan använda dig av.

OBSERVERA!
Ingen av övningarna får utlösa smärta under utförande samt inte ge förvärrade besvär dagen efter. Om du skulle få förvärrade besvär av några övningar – ring mig för rådgivning!
Får man ont efter behandlingen?
De flesta tycker dom mår toppen av en kiropraktisk behandling. Ibland kan man uppleva en ömhet som liknar träningsvärk. Denna ömhet kan uppstå i en muskel som inte varit aktiv en tid och är i sig ett positivt tecken, som snart går över. Det är viktigt att Du tar det lugnt samma dag som Du blivit behandlad, ingen idrott eller tyngre arbete är att rekommendera. Dagen efter behandlingen kan Du röra Dig som vanligt, men tänk på hur Du använder Din kropp, mjukdelarna ska också läka och detta tar mellan 6 – 8 veckor.

B. STYRKEÖVNINGAR – LÄTT PROGRAM
Varje övning utförs i 2 set med 15 repetitioner (2×15) med kort vila emellan. Gör färdigt varje övning innan du påbörjar nästa. Tänk på säkerheten så att du har fri golvyta runtomkring bollen. För att undvika att halka gör övningarna med idrottsskor på fötterna alt. barfota.
Öka efterhand belastningen genom att göra fler set/öka antalet repetitioner innan du övergår till det medelsvåra programmet.

C. STYRKEÖVNINGAR – MEDELSVÅRT PROGRAM
Det här programmet är litet svårare och kräver betydligt mer av dig och tar också litet längre tid att genomföra. Träna detta program minst 3 ggr i veckan. Utföres 3×15 med litet längre vila när du byter övning. Tänk på säkerheten!
För att öka belastningen kan du byta ut rundstaven mot en skivstång utan vikter eller mot en viktskiva (5 kg).
Fäst gummibandet i ett dörrhandtag.